AMI ALEKSI TUOMARILA

Aloitin oman hengellisen matkani vuonna 2011 Sveitsin retriitiltä. Se muutti elämäni suunnan, katseeni kääntyi ensimmäistä kertaa itseni puoleen. Nyt olen Ihminen tavattavissa -terapeutti sekä tunnelukkoterapeutti. Olen toiminut myös Ihminen tavattavissa-kouluttajaharjoittelijana. Asiakkaita otan vastaan Turussa ja Helsingissä.

Yksi terapeuttisimmista asioista minulle on luonnossa liikkuminen, hiljentyminen, valokuvaus ja syksyllä sienestäminen. Urheilu ja omasta kunnosta huolehtiminen on iso osa elämää, kuten myös nuorten valmentaminen. Kitaransoitto ja ylipäätään musiikin kuunteleminen sekä oman alan kirjallisuuden lukeminen kuuluvat usein päivittäiseen ohjelmaan.

Rakkauden kutsu

Kantaako minut joku toinen vai seisonko omilla jaloillani? Löytyykö vapaus kohtaamatta itseäni?

Uudelleen löysin itseni sylistäsi, havahduin tässä en voi elää. Pelko ei ole ratkaisu vaan rakkaus. Kuulin kuiskauksen… turva löytyy sisältäin.

“Vahvistun kun rakkautta kuuntelen, pelastuin, syntyi valinnan mahdollisuus oman uuden elämän luomisen tilaisuus. Elämän kylpy minut valmisti tähän, seisomaan sillalla totuuden.”

Ami Tuomarila

Luvattu maa

Toivoisin tämän videon kautta, Sinun pysähtyvän hetkeksi itsesi äärelle. Katsellen, kuunnellen mitä ajatuksia ja tunteita tarina herättää, omaa elämääsi peilaten. Kertomus alkaa paluulla lapsuuden luvattuun maahan, sitä vapauden tunnetta, isoäidin rakkaudellista läsnäoloa ja niitä arvoja muistellen. Kuitenkin ”pojun” elämä oli kaikkea muuta. Hän kasvoi perheessä jossa ei voinut olla lapsi, tulla nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi. Isää ”poju” aina odotti mutta joutui usein pettymään, kun isä ei tullutkaan.

Minusta tuli läheisriippuvainen, turvaton aikuinen, joka etsi arvoaan itsensä ulkopuolelta. Lopulta kuitenkin parisuhteen tuoman kärsimyksen seurauksena lähdin hakemaan apua. Näin tarinassa tullaan takaisin tähän päivään, luvatun maan löytymiseen, toivon ja unelmien heräämiseen.

Tämä juuri oli lähtökohtana videon tekemisessä, ajattelimme, että se voisi antaa ihmisille toivoa. Sekä luottamusta siihen, että elämässä voi käydä myös hyvin, kun uskaltaa kääntää katseensa itsensä puoleen. Löytää luvattu maa.

”Silloin pääskyset palasivat, koivuilla olivat taas kultaiset hiukset ja auringonsäteet piirsivät seinille pyhiä kuviaan”

Luonnon mystisyys ja sen symboliikka ovat aina kiehtoneet minua. Rakkaus “puhuu” minulle usein sitä kautta, kuin kertoen tunteista, asioista joita minun tulee juuri nyt elämässä kohdata ja käsitellä. Toivomme että tämä ”kuvaus” välittyisi ihmisille, antaen tarinalle ja tunteille lisää syvyyttä, merkitystä.

Ami Tuomarila & Ile Laine (kuvaaja)

Lue myös videoon liittyvä julkaisu Hidasta elämää-sivustolla!

Luvalla kannettu

Mistä löydän rakkauden, onko minun ansaittava se ja saanko jostain luvan levollisuuteen, kannettuna olemiseen?

Luvalla kannettu on paradoksaalinen lähestyminen rakkauteen omasta lähtökohdastani käsin. Se on kysymyksiä rakkaudelle, se on tarina rakkauden esteistä sekä kaari menneisyydestä tähän päivään ja toivon heräämiseen.

”Kun näin vihreiden versojen työntyvän läpi suonjään toivoni heräsi uudelleen ja kukat eivät enää lakastuneet ikävän tunteen sylissä”.

Tämä tarina on toinen osa kolmen videon kokonaisuutta, josta viimeisin osa valmistuu alkukesästä.

Terv. Ami Tuomarila

Kommentti videosta:

“Tämä on upea ja vaatii usean katselu ja kuuntelu kerran, sillä siinä on niin paljon kerroksellisuutta ja monipuolisuutta. Tämä on taatusti sinua Ami. Herkkyyttä kauniissa kuvissa, musiikissa. Turvallista lujuutta äänessäsi, syvyyttä kysymyksissä, oivalluksia vastauksissa. Lopussa syvää luottoa ja armoa. Tässä on elämä ja inhimillisyys kaikessa kauneudessaan ja ainakin omalla kohdallani myös keskeneräisyydessään. Valtavan hieno!”
-Heidi Masalin, ihminen tavattavissa -terapeuttiopiskelija.

 

IHMINEN TAVATTAVISSA -TERAPEUTTI

Olen koulutettu Ihminen tavattavissa -terapeutti.

Tein Ihminen tavattavissa-terapeuttikoulutukseni lopputyön sisäisestä turvattomuudesta. Tässä poiminta lopputyöni johdannosta:

“Lähdin lopputyössäni aluksi tutkimaan rakkaudettomuuden ja siitä kumpuavan turvattomuuden syntyhistoriaa. Kiintymyssuhteiden vaikutusta lapseen, eri ilmenemis- muotoja, pelkoja ja niiden näkymistä myöhemmin aikuisiällä, parisuhteessa ja yleensä ihmisten välisissä kohtaamisissa, muun muassa mentortyössä. Esiin olen nostanut myös häpeän, luottamattomuuden ja masennuksen. Jotka ovat olleet minun elämän matkallani keskeisesti esillä. Millaiseksi olen itseni tuntenut rakkaudettoman kohtelun, vuorovaikutuksen seurauksena? Miksi en ole voinut luottaa hyvään? Ja kun näin on ollut, olen eristäytynyt masentuneena ihmisiltä, elämältä.”

Pääset tutustumaan koko lopputyöhön alhaalla olevasta linkistä.

Lopputyö

“Elämänkokemusta, luottamusta, läsnäoloa.”